Proljeće sa sobom nosi niz promjena, a umor je vrlo česta. Nisu ni alergije i kijavice prijatne, ali nije ni svaka promjena neprijatna. Neke možemo da povežemo sa boljim raspoloženjem, pojačanom željom da boravimo u prirodi i budemo aktivni. Svakako možemo da se potrudimo da bude tako.

Proljećne alergije, umor, prehlade, kijavice, astma… neke su od najčešćih tegoba koje se javljaju u ovo doba godine.

Nedostatak izloženosti sunčevoj svjetlosti tokom zime može da se osjeti kroz nedostatak vitamina D, a manjak svježeg voća i povrća na trpezi dovešće do manjka važnih vitamina i minerala.

Sve to utiče na osjećaj umora, iscrpljenosti i sniženog raspoloženja. 

Alergija ili prehlada

Na probleme s alergijama mogu ukazati neprestano curenje iz nosa, iritacija grla,  uporna kijavica i osjećaj da imamo prehladu koja nikako da prođe. Mogu da ih prate problemi s disanjem ili reakcije na koži. 

Možda je zaista u pitanju prehlada koju teško liječimo, prolazna iritacija, a možda je u pitanju alergija na koju valja obratiti pažnju. To ne možemo da znamo bez ljekarskog pregleda i odgovarajućih analiza.

Specifični i pouzdani laboratorijski i alergo testovi važni su za pravilnu dijagnozu tegoba koje dolaze s proljećem,  a tako i redovna kontrola i praćenje već poznatih, hroničnih stanja.

 Vaš ljekar ne može da odredi plan liječenja bez pouzdanih nalaza, bilo da su u pitanju astma, kijavica, infekcija, alergija, poremećaj u radu hormona ili nedostatak vitamina i minerala.

Umor je česta posljedica jednog od navedenih problema.

Standard brige za pacijente

U laboratoriji Standard možete obaviti analize koje će vam pomoći da utvrdite uzrok proljećnih tegoba ili umora. To je najbolji način da se obračunate s njim ili izbjegnete pogoršanje u slučaju hroničnih problema.

Laboratorija je opremljena uređajima najnovije tehnologije. No, oprema nije dovoljna. Stručnjaci brinu za proceduru prema najvišim međunarodnim standardima kako bi rezultati bili pouzdani. 

Rezultati uvijek stižu na vrijeme, ali i pacijent mora brinuti za sebe i blagovremeno prijaviti simptom.

Brinite za sebe, jedino tako se i mi možemo pobrinuti za vas.

Uvijek konsultujte svog ljekara kako biste procijenili da li vam je potrebna analiza i koja. Ne zapostavljajte simptom i poklonite povjerenje stručnjacima.Kada uđemo u trag korijenu problema, lako ga je ukloniti.

Nema potrebe da trpite umor ili tegobe.

Tim poliklinike i laboratorije Standard želi Vam aktivno o odmorno proljeće, uz dobro raspoloženje.

Laboratorija Standard – napredna dijagnostika, pristup s brigom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This field is required.

This field is required.